Lebomló tésztaszívószál gyártásának kiépítése a Balogh Tészta Zrt tiszakécskei üzemében

Kedvezményezett neve: Balogh Tészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe: Lebomló tésztaszívószál gyártásának kiépítése a Balogh Tészta Zrt tiszakécskei üzemében

A támogatás összege: 331.322.600 – Ft

A támogatás mértéke: 58,37 %

A Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztésnek köszönhetően megfelelő alternatívát tudunk nyújtani a szívószálakat nagy mennyiségben felhasználó iparágaknak, mint például a vendéglátás. Az Európai Unió a környezet védelmének érdekében egyre szigorúbb szabályozásokat vezet be, annak érdekében, hogy belátható időn belül véglegesen megszűnjenek az egyszer használatos műanyag termékek. Jelen projektünkben a szabályozásokhoz hasonlóan kisebb, de annál inkább hatékonyabb és fenntarthatóbb alternatívákat tervezünk fejleszteni. Ezért döntöttünk úgy, hogy a műanyag szívószálak helyettesítését valósítjuk meg első körben.

A piacon ugyan már elérhetőek a papírból készült szívószálak, de jelenlegi formájukban a felhasználásuk nem feltétlenül környezetbarát, hiszen bizonyos idő elteltével a papír elázik és ugyanúgy hulladékként kerül elszállításra. Továbbá a papír alapú termékek előállításához rengeteg víz szükséges, ezzel szemben a tészta esetében jóval elenyészőbb a felhasználás.

Az adott folyadék elfogyasztását követően termékünk fogyaszthatóvá is válik, éppen ezért olyan gabonafélékből tervezzük a szívószálak előállítását, amelyek kedvező hatással bírnak az emberi szervezet számára. Természetesen gondoltunk arra is, hogyha a termékünk a használatot követően nem kerül elfogyasztásra, hiszen lebomló termékként is kezelhető. Napjainkban a környezetvédelem mellett egyre nagyobb szerepet kap az egészséges táplálkozás, ezért a projekt során létrejövő termékünk kizárólag magyar gazdaságokból származó GMO mentes alapanyagokat fogunk felhasználni. Az általunk fejleszteni kívánt termék teljes mértékben vegyszermentes, hiszen az alapanyagul szolgáló tészták készítése során nem szükséges plusz adalék hozzáadása az adott fizikai paraméterek eléréséhez.

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.01.09.

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00120

Vissza az állásajánlatokhoz

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.