Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztés a Balogh Tészta Zrt-nél

Kedvezményezett megnevezése:

Balogh Tészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe:

Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztés a Balogh Tészta Zrt-nél

Projekt azonosító száma:

GINOP-4.1.4-19-2019-00135

A projekt teljes tervezett költségvetése: 111 212 810 Ft

Szerződött támogatás összege:

Vissza nem térítendő támogatás összege: 61 167 045 Ft

A támogatás mértéke: 55%

 

A projekt bemutatása

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztés a Balogh Tészta Zrt-nél” című, GINOP-4.1.4-19-2019-00135 jelű támogatási kérelmünket a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága 61 167 045 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, amelynek forrása az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat.

Cégünk stratégiai céljai a piaci pozíció, a versenyképesség növelése, további, egyre bővülő hazai és export piacokon való megjelenés. Ezek a célok generálják a folyamatos fejlesztési, bővítési igényeket, amelyek része az energiafelhasználás csökkentése, valamint a megújuló energia-felhasználás növelése is.

Fejlesztésünket alapvetően energiagazdálkodási, a költséghatékony működés szempontjai indokolják, célunk a beruházás tárgyát képező épület (irodai helyiségek és üzemcsarnok) primer energiafelhasználásának csökkentése, valamint a megújuló energiaforrás-felhasználás növelése.

A projekt keretében a következő fejlesztéseket valósítjuk meg:

1. Beltéri világítási rendszer korszerűsítése az energia-megtakarítás érdekében: az előkészítés során elvégzett felmérések szerint a világítási rendszer átalakítása mutatkozott olyan fejlesztésnek, amely alacsonynak mondható beruházási és fajlagos költségek mellett önállóan is jelentős energiamegtakarítást biztosíthat.

Az üzem területén a kültéri térvilágítás kivételével az összes lámpatestet lecseréljük. Az irodaépületben az álmennyezetbe épített, halogén típusú fényforrásokkal szerelt lámpatesteket korszerű LED technológiás panelekre cseréljük, az üzemi területeken pedig a hagyományos fénycsöves világítást szintén LED technológiás, az üzemi körülményeknek megfelelő kivitelű lámpatestekre váltjuk le.

2. Napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából a fejlesztéssel érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához: 318,60 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer beszerzését és telepítését valósítjuk meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. november 30.

 

Vissza az állásajánlatokhoz

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.