Száraztészta gyártás technológiai fejlesztés Európai Uniós Projekt 2015

Száraztészta gyártás technológiai fejlesztés Európai Uniós Projekt 2015
GINOP-1.2.1- 15-2015- 00442

A Balogh Tészta Zrt. 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiíráson, melynek célja a száraztészta gyártás technológiájának kialakítása a Balogh Tészta Zrt. új, tiszakécskei telephelyén.

A beruházás összköltsége 1.000.606.200 Ft.
A támogatás mértéke: 49,969708 %
A projekt befejező dátuma: 2017. március 13.

A pályázat keretében a technológiai háttér fejlesztésére, komplexebbé tételére kerül sor. A beruházás célja a jelentősebb hozzáadott értéket produkáló termékkör megerősítése. A beruházás megvalósításával egy komplex, teljes száraztészta gyártó gépsor és a hozzá kapcsolódó technológiai rendszer beszerzésére kerül sor. Valamennyi eszköz a világon piacvezető olasz gép gyártók termékei közül került kiválasztásra.

A támogatásnak köszönhetően az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre:

1. Komplett rövidtészta gyártó gépsor

A FAVA S.p.A által forgalmazott teljesen zárt és teljesen automata gyártó gépsor a ma a piacon lévő legmodernebb zárt rendszerű élelmiszergyártó technológiát képviseli. A gyártógépsor óránként 2.250 kg száraztészta előállítására képes.

 

2. Komplett élelmiszeripari csomagoló rendszer

Az AltpPack S.p.A által gyártott élelmiszeripari csomagoló rendszer a rövid tészta-gyártó gépsor által előállított termékek teljes körű csomagolási igényének kiszolgálását hivatott ellátni. A csomagoló rendszer műszakilag ráépül és termeléslogisztikai értelemben teljes mértékben összehangoltan működik a gyártási bázisául szolgáló rövid tészta-gyártó gépsorral.
A gépsor fogyasztói kiszerelések és gasztro kiszerelések csomagolására is alkalmas. A gyártósor teljes mértékben automatizált, csomagolási kapacitása 2.250 kg /óra.

 


3. Komplett lisztszállító rendszer

Az S.C SMSS Reitler S.R.L által gyártott komplett lisztszállító rendszer feladata a rövidtészta gyártó gépsor megfelelő mennyiségű és minőségű liszt alapanyaggal való ellátása, a termelési folyamat zavartalanságának biztosítása a termelésbiztonság elsődlegességének érdekében. A komplett lisztszállító rendszer műszakilag ráépül és termeléslogisztikai értelemben teljes mértékben összehangoltan működik a gyártási tevékenység gerincét szolgáló rövidtészta gyártó gépsorral.

 


4. A gyártási technológiához tartozó présformák és présforma mosó berendezés

A Landucci s.r.l gyártási technológiához tartozó présformák és présforma mosó berendezés a rövid tészta-gyártó gépsor által előállított termékek legyártásához szükséges présformátumokból áll, illetve ezen présformák higiénikus kezelését, tisztítási igényének kiszolgálását hivatott ellátni. A présformák elengedhetetlenül szükségesek a rövid tészta-gyártó gépsor működtetéséhez, hisz ezek a formák határozzák meg a gyártandó száraztészta típusát, ezek nélkül ennek előállítására nincs lehetőség.
A présforma mosogató berendezés a gyártás során használt présformák teljes gyártástechnológia élelmezés-egészségügyi előírásoknak megfelelő higiéniáját szolgálja.

Sajtóközlemény letöltése
Vissza az állásajánlatokhoz

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.