Kiegészítő berendezések beszerzése 2012.

Projektismertető: „A szárasztészta gyártás kiegészítő berendezéseinek beszerzése a Balogh Tészta Zr.-nél.” című projektről

A vállalkozás a megalakulása óta az Új Széchenyi Tervben meghatározott kitörési pontok közül az élelmiszergyártásban, azon belül a száraztészta-gyártásban tevékenykedik. Jelen projekt megvalósítása a száraztészta gyártás technológiájának fejlesztésére irányul.

Projektünk célja a száraztészta gyártáshoz szükséges kiegészítő berendezések beszerzése. A projekt elvárt eredménye a száraztészta gyártási tevékenységünk fokozása, a cégünk piaci helyzetének erősítése, a versenyképesség javítása, az árbevétel növelésével, és a gazdasági hatékonyság javításával. A beszerzendő gépek a legmodernebb technológiát képviselik, részben a vezető olaszországi gépgyártók termékei, részben hazai fejlesztésűek.

A projekt során beszerzendő eszközök a következők:

1. MARTINI S.R.L. (Olaszország) által gyártott hosszútészta tároló, csomagoló szakasz: A berendezés közvetlenül kapcsolódik a hosszútészta-gyártó berendezéshez, és képes a gépből kijövő száraztésztát közvetlenül fóliából készült zacskókba csomagolni. A csomag mérete 0,5, 1 és 5 kg. A gép maximális sebessége 120 csomag/perc.
A berendezés több részből áll:

  • Termékadagoló rendszer: továbbítja és adagolja a hosszútésztát, ami egy párhuzamos szalagról, a leszedő-vágótól érkezik, mely a földtől számítva kb. 2,5 m magasságban helyezkedik el és továbbítja a serleges felvonóhoz, mely a csomagológépet látja el termékkel.
  • Serleges felvonó: a terméket továbbítja a csomagoló géphez.
  • Csomagoló gép: Vízszintes nagysebességű hosszútészta csomagoló gép, festett acél tartószerkezettel. Bobinra tekercselt kasírozott fóliából folyamatosan készít tasakokat. Kialakítása egy oldalon hegesztett kasírozott fólia felhasználást teszi lehetővé.
  • Félautomata mérleg 5 kg-os csomagokhoz.

2. SELEMATIC automatakartonozó gép: a berendezés alkalmas a csomagoló géptől érkező hosszútészta csomagok dobozolására, majd ezek öntapadós ragasztó szalaggal történő lezárására.
A berendezés több részből áll:

  • Automata tucatoló gép: a berendezés alkalmas a csomagoló géptől érkező csomagok rendezésére és rétegezésére.
  • Kartonnyitó és szalagozó gép: alkalmas a kartonok feltöltésre történő előkészítésére a tucatolótól származó hosszútészta csomagokkal, és ezek öntapadó szalaggal való lezárására.
  • Görgős szállítószalag biztosítja a teli kartonok felhalmozását, raklapra rakodás előtt.

3. SMS lisztsiló: 22 t kapacitású, amely rozsdamentes acélból készül. Ehhez hasonló már üzemel a vállalkozásnál, viszont a két tésztagyártó berendezést a jelenlegi tárolókapacitás nem képes kiszolgálni. A több silóval lehetséges lisztkeverékek készítése különleges egyedi termékek gyártásához,(funkcionális élelmiszer).

4. NZ80 típusú hűtőgép: alkalmazásának célja a tésztagyártáshoz szükséges pasztőrözött tojáslé tárolása. A berendezés alkalmas 1000 literes konténeres kiszerelésben érkező tojáslé biztonságos, a minőséget megőrző tárolására.

 

Közreműködő szervezet:
MAG Zrt. www.magzrt.hu

 

Nemzeti
fejlesztési ügynökség:
www.nfu.hu

Új Magyarország fejlesztési terv 

www.ujszechenyiterv.hu

Vissza a főoldalra

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.