Halas tészta

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítése:
Odateszem a vizet forrni. Úgy spórolok a forralási idővel, hogy először vízforralóban pillanatok alatt forralok vizet és azt öntöm át a fazékba. Ha már lobog, beleöntök egy zacskó durum tésztát és 10 percre állítom a jelzőórát.
A hagymát felkockázom, kicsi sóval olajon párolom. Szétzúzom a fokhagymát, egy picit együtt kavargatom őket, majd rázuttyantom a halkonzervet. Közékeverem a kicsit előáztatott ( a fagyasztóban tartjuk a tavaly aszalt paradicsom szeleteket, pár percre langyos vízbe szoktam áztatni) aszalt paradicsomot. Megszórom a fűszerekkel, őrölök rá borsot, beleöntöm a paradicsompürét, és amíg rotyog, elkészítem a salátát.
Nagyjából épp akkorra jelez az óra, amikor a salátástálba bekerülnek a zöldségek.
A halas keverékbe beleszórom az olajbogyót, átkavarom, elzárom a tüzet mindkét edény alatt.
Egy kistálkában összekeverek kevés olívaolajat, citromlevet, őrölt borsot, ráöntöm a salátára.
Összevagdalom a bazsalikomot és belekeverem a szószba.

Forrás: http://olcso-receptek.hu

Hozzávalók:
1 db vöröshagyma egy kis löttyintés olívaolaj egy halkonzerv fél marék aszalt paradicsom 1,5 dl paradicsompüré fél marék olajbogyó 1 cikk fokhagyma só örölt bors kakukkfű szurokfű egy csokor friss bazsalikom
Vissza az állásajánlatokhoz

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.