Görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve

Elkészítési idő: 120 perc

Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és közepes nagyságú darabokra feldaraboljuk. (annyi db legyen amennyi kagylótészta van!). A spenótot egyenként megmossuk, és apróra daráljuk.( szára ne legyen benne!). A tésztát kifőzzük (megsózzuk) majd megcsináljuk az öntetet.
Az öntet: a darabolt spenótot összekeverjük a tejföllel, majd jól összekeverjük.
Elkészítjük a csirke pácát: a gyros fűszerkeveréket beleszórjuk olivaolajba és fokhagymát szórunk bele. A pácot egy bögrében összekeverjük.
Befejezés: a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a bögre pácba és a kifőtt tésztába helyezzük.
Ezután a ?kagylókat? a kiRama margarinozott tepsibe tesszük és megtöltjük spenótos öntettel. A tetjére egy szelet feta sajtot teszünk. A tepsire sűrűn helyezett kagylókat alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon puhára sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük amíg a kagylók teteje megpirul.

Forrás: http://olcso-receptek.hu

Hozzávalók:

1 csomag óriáskagyló- tészta 50 dkg csirkemell 1 nagy tál spenót 250 g feta sajt 250 g tejföl gyros fűszerkeverék extra szűz olívaolaj fokhagyma (1 fej) 1 db szerecsendió só bors Rama margarin
Vissza az állásajánlatokhoz

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.