Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felöntjük a főzőtejszínnel, majd összefőzzük.
Az tésztát kifőzzük sós vízben. Ezután a tésztát összekeverjük a tejszínes csirkemellel, egy kivajazott hőálló edénybe borítjuk, ízlés szerint apróra összevágott paradicsomot keverünk hozzá. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
Hozzávalók:
fél kg csirkemell filé orsó tészta (majdnem egy egész zacskó, kb 40 dkg) fokhagyma tejföl sajt liszt 2,5 dl főzőtejszín olaj só bors, (bolgár fűszerkeverék -> na, ez például olyan dolog, ami nekem van itthon, és azért raktam bele) paradicsom