BALOGH TÉSZTA ZRT.
alapítva 1993

Gyár átadó ünnepség

Átadó ünnepség keretében 2017. július 13-án felavatásra került a Tiszakécskén felépített, korszerű, nagy kapacitású tésztagyár. Az új tiszakécskei gyár átadó ünnepségét személyes részvételével megtisztelte Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke is.

A most átadott egységben napi akár 55 000 kg száraztészta előállítására van lehetőség, így a meglevő jászkarajenői üzem eddigi kapacitása több, mint duplájára is nőhet. A piaci igény és a kereslet folyamatos növekedése tette szükségessé a termelőkapacitás bővítését, mely a meglevő telephelyen már nem volt megoldható. Az új telephely kiválasztásánál a megfelelő szakképzettségű munkaerő és az Európai Uniós pályázatok jelentős forrásai, illetve a tulajdonos lakhelye nagyban segítették a döntést, hogy a beruházás Tiszakécskén valósuljon meg. A tervek elkészülte után tavaly júliusban indult el az építkezés. A tésztagyár finanszírozására a lekedvezőbb feltételeket a CIB Bank nyújtotta, így a beruházás a Növekedési Hitel Program keretein belül a pénzintézet előfinanszírozásval valósult meg.

A maga 8544 négyzetméterével az új üzem az egyik legnagyobb tésztagyár az országban. Három tésztagyártó vonal dolgozik majd, megtöbbszörözve a jelenlegi kapacitást. Értékesítésben cégünk jelenleg a harmadik legnagyobb piaci szereplő Magyarországon.